tiistai 24. syyskuuta 2013

Kuurna 17.9.13

Ravintola Kuurna on pikkuinen ravintola Helsingin Kruunuhaassa, konstailematonta ruokaa ja viehättävä tunnelma. Kuurna on ollut käyntilistallamme jo kauan, nyt pöytävaraus onnistui helposti arki-illaksi, Jiin synttäripäiväksi. Tunnelma ravintolassa nousee varmasti vähintäänkin noiden kaarevien kattoholvien korkeudelle viikonloppuisin, kun sali on täynnä puheensorinaa ja kynttiläkruunut luovat varjoja oliivinvihreille seinille.


Kilistimme juhlapäivän kunniaksi cavalla ja ruokajuomaksi nautimme lasilliset viiniä. Neidillä perinteinen Grüner Veltliner, Jii nautti punaista taannoiseen Hel Yes! pop-up ravintolaan suunniteltua nimikkoviiniä. Mukava tarjoilijamme kertoi, että tätä viiniä saa Kuurnan lisäksi muistakin Antto Melasniemen ravintoloista. Punaviini oli mukavan makuista, raikasta ja helppoa juotavaa.

Menu oli ytimekäs, kolme niin alku-, pää- kuin jälkkärivaihtoehtoa. Lista kuulosti herkulliselta ja vaikeaksihan se arpominen taas meni. Alkuun Jii valitsi samettista "mm-m vitsit miten hyvää" - juurisellerikeittoa. Päällä oli mureaa possunkylkeä. Papu valkkasi punajuuren ja kotijuuston rehuineen, oli hurjan hyvää sekin. Puhtaita makuja. Keitto oli iso, salaattia taas olis voinut olla hitusen enemmän (tai keittoa hitusen vähemmän) niin annokset olisivat olleet keskenään balanssissa. Näiden kanssa mutustettiin talon leipiä, vielä hiukan lämpimiä minisämpylötä ja ohutta ruisnäkkäriä. Näitä samantyylisiä näkkäreitä tuntuukin olevan nykyään jo ihan vakkarina ravintoloiden leipäkoreissa.Pääruuaksi Jii otti liha-annoksen. Lautasella tuli kunnon kimpale prässättyä naudanlihaa, kasviksia ja pehmeää palsternakkapyrettä. Mahdottoman mureaa ja maukasta oli liha, toi mieleen hyvin tehdyn karjalanpaistin, joskin lihaa olisi voinut olla vähemmän...kerrankin näin päin :D Neidillä oli päivän kala-annos: kuhaa, täydellisesti paistettuna, ihana voiliemi, perunaa ja parsakaalia kylkeen. Suomalaisuus tästäkin annoksesta huokui. Pääruat olivat todellakin reilun kokoiset ja nälkä lähti.


Jälkkäriksi Jiille suklaakakkua ja kookosjäätelöä. Kunnon tummasta suklaasta tehtynä, pieni kakku kahvin kera riittää hyvin makeanhimoon. Neiti sen sijaan joutui pettymään omaan jälkkäriinsä, luumuihin ja vanilijajädeen. Luumuja oli vain viisi pientä puolikasta ja ihanaa luumujen paistolientä olisi voinut olla reilummin lusikoitavaksi jäätelön kanssa. Jäätelö itsessään oli hyvää, suli tietenkin älyttömän nopeasti lusikoitavaksi kastikkeeksi, as you see.
Kuurnasta jäi meille hyvä kuva, hinta-laatusuhde on hyvin kohtuullinen, maut onnistuneita, ja miljöö superviehättävä.

Tähdet: 4

1 kommentti:

  1. Hyvän näköistä!

    Näkkäri tuntuu olevan trendikästä. Meillä mies on innostunut leipomaan ohuen ohutta näkkileipä ja ystävät ovat saaneet jo parina jouluna sitä joululahjaksikin.

    VastaaPoista