perjantai 24. toukokuuta 2013

Ravintolapäivän reseptit

Tässä ravintolapäivän LihapullaBARimme ruokien reseptit.

Lihapullat tomaattikastikkeessa (määrä noin 8-9 henkilölle) :

Iso kattilallinen tomaattikastiketta:
2-3 isoa sipulia reiluina siivuina
n. 6 valkosipulinkynttä siivuina
2 pahvitötsää tomaattimurskaa ( Pirkka chili-tomaattimurska sopii hyvin)
2 tölkkiä tomaatinpuolikkaita
1-2dl punaviiniä
melkein koko ruukku tuoretta basilikaa
2tl suolaa
4tl sokeria
mustapippuria

Lihapullat:
1kg jauhelihaa
1dl korppujauhoja
2dl kermaa
2 munaa
1-2 sipulia pienenä silppuna
(lisäksi kevätsipulia tuomaan väriä)
3 valkosipulinkynttä puristettuna
2tl suolaa
mustapippuria

Kuullota oliiviöljyssä kattilassa sipulit, lisää sitten muut ainekset ja mausta. Anna porista hiljalleen noin tunti, maistele ja lisää potkua tarvittaessa. Ota sillävälin kulho ja turvota siinä korppujauhot kermassa. Lisää munat, sipulit, mausteet ja jauheliha ja sekoita taikina hyvin. Muotoile taikinasta pullia ja paista pannulla nopeasti tumma pinta pulliin. Heitä sitten pullat kypsymään tomaattiliemeen n. 20 minuutiksi. Laita loput basilikanlehdet kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.


"Leipätikut"
1pkt voitaikinaa (6 levystä saa 24 tikkua)
1 muna
parmesaaniraasetetta

Sultata voitaikinalevyt leivinpaperin päällä uunipellillä n. 15 min ja leikkaa jokainen voitaikinalevy neljään suikaleeseen. Kieputa suikaletta löyhästi rullalle, voitele munalla ja ripottele runsaasit parmesaaniraastetta päälle. Valmista tikut 200 asteisessa uunissa noin 15 min.

Luumulihapullat (määrä noin neljälle henkilölle):

400g jauhelihaa
1 muna
3rkl hunajaa
3rkl sinappia
5rkl jauhelihamaustetta
3rkl soijaa
mustapippuria
Kuivattuja luumuja

Sekoita jauhelihataikinan ainekset keskenään. Halkaise kuivatut luumut ja kun pyörittelet taikinasta pullia laita aina puolikas luumu pullan sisään. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20min


Luumupullien kanssa tarjoilimme makeaa punasipulihöystöä:

Punasipulihöystö, (iso satsi):
1 kg punasipulia
3.5 dl punaviinietikkaa
1dl siirappia
3dl sokeria
1-2tl mustapippuria
1-2tl neilikkaa

Pilko punasipuli renkaiksi. Kiehauta ainekset kattilassa. Hauduta sen jälkeen aineksia noin puoli tuntia kunnes sipuli pehmeää. Maista jotta, löydät sopivan makeussuhteen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.


Jäätee, muutama kannullinen

1 litra teetä
 sokeria maun mukaan ( n.1-2dl)
2 sitruunan mehu
0,5 litraa kylmää vettä
1 litra vichyä
1sitruuna viipaleina
jääpaloja

Hauduta teepusseja (käytimme mangoteepusseja 8-9kpl) litrassa kiehuvaa vettä muutama minuutti. Poista pussit ja sekoita siihen sokeri. Lisää kylmä vesi ja sitruunamehu ja jäähdytä. Lisää vichyvesi ja kaada tee kannuihin, lisää sitruunaviipaleita ja jääpaloja.


2 kommenttia:

  1. Maukkaan kuuloiset reseptit!

    Olimme tavallista myöhemmin liikkeellä, mutta näppituntumalta sanoisin, että suolaiset tekivät paremmin kauppansa tällä kertaa.

    VastaaPoista
  2. Iltapäivästä meiltä moni kysyi makeaa, mutta mitä itsekin ehti seuraamaan, niin suolasta oli enempi tarjolla, ainakin noilla huudeilla.

    VastaaPoista