tiistai 2. huhtikuuta 2013

Muilla mailla: Åre - Osa 1

Nyt seuraa kuvapläjäys pääsiäisen vietosta Åressa. Årehan on Ruotsin suurin laskettelukylä. Rinteitä riittää, samoin murtsikkalatua sivakoijille ja muuta aktivitettia aina välipäiväksi. Asuimme kaksikerroksisen loma"mökin" puolikkaassa, johon kuuden hengen porukkamme mahtui paremmin kuin hyvin. Mökistä oli mielettömät näköalat ja ovelta pääsi suoraan sukset jalassa rinteeseen. Jii on jo kokenut Åreilija ja tämä reissu oli niin keleiltään kuin majoitukseltaan paras. Tämän aurinkoenergialatauksen jälkeen jaksaa taas peremmin odottaa kesää.

Pari mökkikuvaa. Tuon maisemaikkunan äärellä tuli istuttua tovi jos toinenkin.
Ja sitten vähän ruokaa. Meidän kokkailuvuoroilla valmistui mm. tomskulihapullapastaa ja pannaria. Rinneravintoloissa hampparia ja gulassikeittoa. Åren kylässä sijaitsevassa Twins-ravintolassa jouduimme pahasti pettymään ruuan tasosta. Medium lihaa tuli raakana, risotto oli ylisuolattua ja palvelu kehnoa. Harmillista. Muuten Åressa osataan hoitaa hommat ja ollaan yhtä hymynaamaa.Välillä oli vähän haastavammat kelit :DMutta sen muutaman tunnin lumimyräkän jälkeen näytti taas paremmalta. Noissa maisemissa liitely on varmasti aika mahtava kokemus. Only for the brave ones.2 kommenttia:

  1. Åre on kyllä mukava paikka, sekä talvella että kesällä. Pääsiäisen hissijonot voivat tosin olla välillä rasittavat. Ravintoloista suosittelen Villa Tottebota, olemme lähteneet sieltä tyytyväisinä monen monta kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäistä edeltävä viikko oli älyttömän rauhallista rinteissä, pystyi laskemaan suoraan hissiin, pääsiäisenä oli hiukan ruuhkan tuntua, mutta olisi luullut että enemmänkin. Tottebo on tuttu Jiille menneiltä vuosilta. Hyvä paikka.

      Poista