tiistai 5. kesäkuuta 2012

Aamann's ja The Royal Cafe

Tankassa käydessä on pakko syödä smörriksiä, mieluiten useamman kerran. Meidän matkaamme mahtui pari voileipäbaaria.

Aamann's (Øster Farimagsgade 10)


Aamann's sijaitsee hiukan syrjässä, eikä turisti tänne eksy jollei tiedä paikkasta etukäteen. Onneksi olimme tehneet hiukan researchia Suomen puolella ja osasimme suunnata tänne heti alkuun voikuille. Kannatti. Voikut olivat freessejä ja varsinkin parsa-kana leipä maistui namille, se nousi suosikiksi.


Toinen maistelemamme leipä oli porsaan paahtokylkileipä, jossa oli mielenkiintoisesti käytetty raparperia tuomaan raikkautta. Raparperihilloke sopi erittäin hyvin suolaisen possun kaveriksi. Pohjaleipä oli tummaa paikan päällä leivottua, hieman kuten meidän saaristolaisleipä. Olisi vielä tehnyt mieli ottaa toisetkin leivät, mutta piti jättää tyhjää tilaa masuihin illallista varten.

The Royal Cafe (Amagertorv 6)The Royal Cafe löytyy Royal Copenhagenin sisäpihalta. Kahvilla käynti Royal Cafessa taitaa olla monen turistin "mitä tehdä Köpiksessä"-listalla. Kahvila on saanut myös mainintoja Michelin-oppaissa. Kahvilan sisustus on kuin Liisa ihmemaassa talosta. Seinät ovat vaaleanpunaiset joihin on maalattuu kukkaköynnöksiä, korkealla katossa roikkuu kattokruunuja, pöytäryhmät ovat keskenään erilaisia ja pari sohvaryhmääkin on. Astiat ovat Royal Copenhagenin söpöläisiä, hiukan eriparia tietenkin. Seinustoilla on hyllyittän kaikkea pientä tavaraa ja kippoa, joita voi ostaa mukaansa.


Ympäristöä oli kiva ihmetellä kun odottelimme voileipätilaustamme eli kuten kahvilassa kutsutaan "Smusheja". Tilauksemme oli yksi lammasleipä ja toinen kana-sieni. Kana-sieni tuli vaalealla leivällä ja oli meidän suosikkimme. Royalin leivät eivät, matkaoppaiden kehuista huolimatta, vetäneet vertoja Aamannsin timanttisille leiville. Itse kahvila on persoonallinen ja kovin epätanskalainen. Kahvitauon jälkeen Neiti pääsi ihailemaan Royal Copenhagenin astioita viereiseen lippulaivamyymälään.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti