torstai 22. joulukuuta 2011

Tehtiin ite: Kanaa glögiviinissä ja kasvisgratiinia

Jokin sateinen ja masentava arki-ilta lämmittelin glögiviiniä kattilassa, ja samalla pälkähti mieleen jospa glögiviiniä voisi käyttää jossain pataruoassa kostukkeena, makeutta ja mausteisuutta tuomaan.

Ja sehän jopa toimi, syntyi kanaa glögiviinissä. Ensiksi pilkoimme ja paistoimme paketillisen amerikanpekonia, pari keskikokoista sipulia ja ison kourallisen herkkusieniä, sekaan lisättiin pieni purkki tomaattipyrettä. Paloiksi pilkotut broilerinfileet (3 isoa) kävivät omalla pannulla ruskistumassa puolikypsiksi. Sitten kummatkin pannulliset pataan nesteiden kera. Glögiviiniä puolet ja vettä puolet (yht. n. 5dl)  ja hiljaksiin porisemaan ja putputtelemaan noin 40 minuutiksi. Loppuvaiheessa lisäsimme pari rkl hillosipuleita ja hillosipuleiden lientä ja hitusen suolaa ja pippuria.

Kanasta tuli mureaa. Maku oli tosi kiva, makea ja talvinen, hillosipuleista kivaa kirpsakkuutta. Lisukkeena oli kukkakaali-parsakaaligratiinia. Glögipataa tullaan tekemään uudestaan (varsikin jos uhkaa jäädä avaamattomia glögipulloja joulun jälkeen...). Glögiviininä oli Alkon Perinteistä punaviiniglögiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti